CégtörténetNagyapám, Kertész Lajos (1899 - 1953) Tiszabezdédről került Debrecenbe, ahol kerékgyártó szakmát tanult. Az 1944-es bombázások elől Gemzsére (Szabolcs megye) költözött, ahol igen nagy megbecsülés vette körül, mert új szekereket és díszes kocsikat is készített, azok javítását is elvégezte. Értett a háztartási eszközök elkészítéséhez, így zsírosbödön, vajköpülő, fejő sajttál.

Kertész Pál (1934 - 1982), édesapám Debrecenben a Kádár Kisipari Termelő Szövetkezetben (KTSZ) tanulta ki a kádár szakmát, amiből aztán mestervizsgát tett. Egészségi okokból Mórra költözött, ahol kisiparosként dolgozott 1982-ig, haláláig. Hordók, kádak, puttonyok, kármentők, tőtikék, virágedények elkészítése mellett a felsorolt termékek javításával is foglalkozott. Ebben az időben Móron még hét másik kádár is dolgozott, a megbízhatóság és jó minőségű termékei azonban sikert könyvelhettek el a városban és az egész Dunántúlon és biztos megélhetést jelentettek családjának.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Magam, Kertész László Pál (1958 - ) apám műhelyében tanultam meg a szakmát, melyből 1980-ban mestervizsgát tettem. Apám halála után, 1983-ban megalapítottam saját vállalkozásomat. Családi házunk alsó szintjén és udvarában kialakított műhelyben gyártottuk az első hordókat és tanítottam ki az első inasokat, hogy elsajátítsák a szakma csínját-bínját.

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

A borászati és kertészeti eszközökkel, dézsákkal kibővített termékkör és a külföldi piacokon való megjelenés új telephelyek kiépítését és a kapacitás bővítését tette szükségessé. Miután a vállalkozás kinőtte a kezdetben bérelt telepeket, megépült a Velegi úti 1500 m2-es üzemcsarnokunk, mely 1996-ban kezdte meg működését.
A folyamatosan változó piac és gyorsan fejlődő technológia azonban szükségszerűen kitágítja a hagyományos szakma kereteit, és a folyamatos fejlődésnek, modern technológia bevezetésének köszönhetően továbbra is versenyképesen vagyunk jelen a hazai illetve a nemzetközi piacon egyaránt.

A századfordulón történt változások a hordók piacán is változásokat eredményeztek és a kereslet fokozatos lelassulása következtében új piacokra is vállalkoztunk. Az ígéretesnek tűnő szauna és fürdőkádak piaca beváltotta a hozzá fűzött reményeket, így a forgalom a wellness termékek irányába tolódott el.

Mára már 14 fős szakembergárdával, modern technikai felszereltséggel dolgozunk.
© 2017 Kertész László. All Rights Reserved. Designed By webcooper

Please publish modules in offcanvas position.